image1 image2 image3 image4 image5 image6
logoleft
logoright

Bajnok itthon és az USA-ban is

Lévai András egyesületünk kiváló balkezese ettől a szezontól kezdve az USA-ban folytatta pályafutását a George Washinton egyetemen. Egyetemi csapatával a MAWPC (Mid-Atlantic Water Polo Conference) első helyén végeztek.

Lévai András a felső sor jobb szélén (Forrás: collegiatewaterpolo.org)

András már itthon is egyesületünk egyik meghatározó játékosa volt és több éven keresztül bajnok csapataink tagjaként lehettünk büszkék rá. Most első évét kezdte meg Amerikában és egyetemi csapatával egyből a csúcsra ért. 

A bajnokság szeptemberben elején kezdődött és azóta a csapatok körülbelül 20 mérkőzést játszottak. A rájátszást ezen a hétvégén rendezték meg final six keretében, ahol a hat legjobb csapat mérte össze erejét. A döntőben a George Washington egyetem csapata játszott a Wagner College ellen.

Andrásék már az első negyedben nagy játékot mutattak és 5-0-ra elhúztak ellenfelüktől. Még nagyon sok volt hátra, de a győzelem végig a kezükben volt, igaz a félidőre felzárkozott a Wagner Collage és már csak 6-4-re vezettek. A végig tartották a két-három gólos vezetést és mérkőzés lefújása után 8-5-ös győzelmet arattak.

Az egyetem történetében most szerezték meg először a bajnoki címet és balkezesünk megkapta a "Rookie of the tournament" címet, ami a legjobb elsőéves játékos díját jelentette. 


(Forrás: collegiatewaterpolo.org)

Horváth János a KSI SE vezetőedzője:
"András gyerekkora óta egyesületünk egyik legkíválóbb játékosa volt és ez idő alatt több sikert is elért nálunk, többek között az utolsó két évben az Ifi bajnok csapat tagja volt. Játéka sokat fejlődött az elmúlt években az OBI-ben való szereplésünknek köszönhetően, így nyugodt szívvel engedtem el őt Amerkiába és tudtam, hogy 100%-ig megállja majd helyét."

Lévai Andrással beszélgettünk:

 - Először is szeretnénk gratulálni a bajnoki címhez és a különdíjadhoz is. Hogyan értékelnéd ezt a félévet?

Köszönöm szépen! Nagyon elégedett vagyok a csapattal, nem hittem volna, hogy már az első évem alatt megfogjuk nyerni a bajnokságot. Kemény félév volt, de teljesen megérte a sok edzés.

 - Első évesként máris bajnokságot nyertetek és te lettél a legjobb elsőéves. Milyen szerepet kaptál a csapatban? Hogy megy a játék?

Igazából főként olyan szerepem van, mint otthon volt, próbálom kiszolgálni a többieket, de ha kell a góllövésbe is sokkal magabiztosabb vagyok már! Szerencsére nagyon jó formába voltam az egész szezon alatt, remélem a folytatásban is jól fog menni.

Milyen a kinti bajnokság a magyar bajnokságokkal összehasonlítva?

Más! Az elején hozzá kellett szoknom kicsit a bírókhoz, mert ugye a szabályok egy picivel másabbak, de nagyon kemény az egész, mert tele van európaiakkal az egész bajnokság, főként szerbekkel és olaszokkal, horvátokkal, tehát vannak nagyon kemény meccseink.

 - Mesélj nekünk hogy érzed magad az egyetemen és milyen a csapat?

Az egyetem szuper, kissé stresszes persze, hozzá kell szokni, hogy angolul kell tanulnom és hogy mennyi leckém van, de nagyon élvezem és a csapattal is nagyon jól kijövök. Már az első nap mindenkivel nagyon jóba voltam, befogadtak, örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!

 - Hogyan tovább? Ezzel vége a szezonnak? Mit csináltok szeptemberig?

Most szombaton utazunk Bostonba, mivel az egyetem történelme során először jutottunk be az NCAA legjobb 8-a közé Amerikában és ha netalántán megvernénk a Harvardot is akkor mennénk Kaliforniába a final fourba. A szezon véget ér ugye, így december elején, utána főként a kondin van a hangsúly, heti négy nagyon kemény kondink lesz, ahol a fő cél, hogy egy jó 5-6 kg izmot ránk pakoljanak a következő szezonig.

 - Nincs honvágyad? Nem hiányzik a régi csapat?

Nyilván sokszor honvágyam van, szerencsére már nem olyan vészes, mint szeptemberben, de hiányzik a régi csapat hiszen ott nőttem fel és a családomként tekintettem a KSI-re, hiányzik nagyon mindenki!

 - Köszönjük szépen és továbbra is hasonló sikereket kívánunk az egyetemen és a vízilabdában is.

A hivatalos cikk a collegiatewaterpolo.org oldalán érhető el.

KSI SE Vízilabda Szakosztály weboldala

Vízilabdázás Jövőjéért Alapítvány
Adószám: 18006290-1-42
Bankszámlaszám: 11713005-20065025

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Tudomásul vettem