image1 image2 image3 image4 image5 image6
logoleft
logoright

“Élsportolóként nem szabad teljesen leállni...” - interjú Bóbis Botonddal

Tagja a KSI OB I/B és ifjúsági csapatának, játszik a Vasas OB I-es csapatában, korosztályos válogatott és mindemellett egyetemre jár. Korosztályának egyik kiemelkedő játékosa, de a felnőtt mezőnyben is remekül megállja a helyét. És hogy kiről is van szó? Ő nem más, mint az alig 19 éves Bóbis Botond, akivel a mindennapjairól és a jelenlegi helyzetről is beszélgettünk. 

2922BC9A 9DE2 401B B2B2 A77ED9A73004

KSI-Vasas-válogatott-egyetem. Hogyan tudod ezeket összeegyeztetni, hogy néz ki egy átlagos napod?

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy rám gondoltál. A napjaim általában elég sűrűek a többirányú elfoglaltságom miatt. A KSI-ben játszom, az ifi és az OB I/B-s csapatban, a Vasasban az OB I-ben, tagja vagyok a korosztályos válogatottnak és ezenkívül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi karának nappali tagozatos hallgatója vagyok. Általában 2 edzésem van egy nap: délelőtt egy konditermi és vízi, utána rohanok be az egyetemre, este pedig újabb edzés. Az egyetemen kedvezményes tanrendem van, a tanáraim is nagyon segítőkészek. Alapvetően már a Vasasban edzem, de hetente egyszer a KSI edzésein is részt veszek. Nem egyszerű összeegyeztetni a dolgaimat, úgy hogy a magánéletemre és pihenésre is legyen időm, de szeretem a kihívásokat.

Kicsit beszéljünk a KSI-ről, illetve, hogy miért pont a vízilabdát választottad. Itt kezdtél el játszani?

Nem a KSI-ben, hanem Cegléden kezdtem a pályafutásomat, ahol a családommal laktam. A KSI-be a 8. osztály elvégzése után kerültem. Első edzőim Csucsu bá és Szacsa bá (Székely Bulcsú, Szabó Zoltán) voltak. A vízilabda pedig családi indíttatásból jött nekem, apukám OB I-es játékos volt csakúgy mint, az idősebb testvérem is, aki ma már a Vasas edzője.

Ha a legszebb KSI-s emlékedet kéne felidézni, mi lenne az?

Hát ez elég nehéz kérdés, mert mind a 3 országos bajnokságban voltam bajnok, de talán az első gyerek bajnoki címet mondanám.

Beszéltünk arról, hogy egy átlagos napod hogyan alakul, de a jelenlegi helyzet cseppet sem átlagos. Hogy töltöd a napjaidat most és hogyan vészeled át ezt az időszakot? 

A jelenlegi helyzet nemcsak nekem, mindenkinek új. Nemrég volt egy komolyabb sérülésem, kilukadt a dobhártyám. Már szerencsére jobban vagyok és a visszatérésemet tervezgettem, amikor beütött a vírus. Így meghosszabbodott a kényszerpihenő, azonban élsportolóként nem szabad teljesen leállni és a lehetőségekhez mérten itthon kell készülni. Ez mindennapos futásból és szárazföldi edzésekből áll. Emellett az egyetemen folyik a távoktatás tehát tanulok is. A fennmaradó időben pedig sorozatokat, filmeket nézek, olvasok és a családommal töltöm az időm.

Mit tanácsolsz azoknak a kis vízilabdásoknak, akik pályafutásuk elején tartanak még?

Azt tanácsolom a kisebbeknek, hogy mindig legyenek céljaik, aprók a mindennapokra és nagyok a jövőre, még akkor is ha elérhetetlennek tűnnek. Mert ha nagyobb célt tűzünk ki, akkor annál kevesebb elérésével is jobban járunk, mintha csak valami könnyen elérhetőt próbáltunk volna meg. Ezenkívül legyenek szorgalmasak, mert a tehetség nem minden, mellé kell rakni a szorgalmat is. És ami talán a legfontosabb, hogy sose adják fel. 

KSI SE Vízilabda Szakosztály weboldala

Vízilabdázás Jövőjéért Alapítvány
Adószám: 18006290-1-42
Bankszámlaszám: 11713005-20065025

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Tudomásul vettem