image1 image2 image3 image4 image5 image6
logoleft
logoright

Így érettségiztünk mi..

A hét elején lezajlott a 2020-as érettségi. Ezen apropóból kérdeztük meg játékosainkat, hogy érezték magukat, és hogy ebben a rendkívüli helyzetben, hogy tudtak teljesíteni. 

87837028 100C 422F 98CB B34C8A16CB1F

Gábor Lőrinc:

"Amikor odaértünk a sulihoz osztottak nekünk lábzsákot, maszkot meg kesztyűt, csak így lehetett belépni az iskola területére. Hétfőn magyarral kezdtünk, szerintem az nem volt annyira nehéz, mint az elmúlt években. Kedden matek volt, az már nehezebbnek éreztem. Szerdán írtuk a történelmet, véleményem szerint ez volt a legnehezebb és mint utólag kiderült a kérdésekkel is volt néhány probléma.. Csütörtökön következett az angol, az nagyon könnyű volt szerintem. Nekem még hátra van egy földrajz érettségi. Így összességében nem voltak nehezek, szerintem tekintettel voltak erre a vírusos időszakra is, hiszen nem úgy tudtunk felkészülni, mint ahogyan az alapesetben megtörténhetett volna."

Mészáros Márk:

"Annak idején mikor gimnazista lettem, a tanáraim sokszor ezzel riogattak hogy mi lesz majd az érettségin. Bevallom féltem is tőle nagyon, de mikor hétfőn 9:00-kor leültem és nekiláttam a feladatoknak, egyre inkább azt éreztem, hogy ettől kellett annyira tartanom? Nekem személy szerint jól sikerültek és a hétfői megmérettetés után, bátran és sokkal nagyobb önbizalommal álltam neki a következő érettségi feladatsornak. Örülök, hogy túlvagyok rajtuk és annak is, hogy jól sikerültek. Tatabanyára, az Edutus egyetemre adtam be a jelentkezésem, de utána az autók világában szeretnék tevékenykedni."

Prókai Balázs:

"Magyar érettségivel kezdtem. Előtte annyira izgultam, hogy reggelizni se tudtam😅. Maga a vizsga teljesíthető volt, reménykedem a 80% körüli eredményben. Második nap a matek következett. Szerintem az első fele nagyon könnyű volt. Azt 15 perccel hamarabb be is fejeztem. A második rész volt nehezebb. Az egy picit megizzasztott, de reménykedem a 83% körüli eredményben. Harmadik napon a töri volt. Teszt feladat része nem volt könnyű, de az esszé része nem okozott gondot. A 75% remélem, hogy meglesz. Negyedik napon az angol emelt volt. A reading része nehezebb volt, mint amire számítottam. A listening részében csak a 2.feladat volt nehezebb, mert nagyon gyors volt a magnó, és amire leírtam az elsőt, addigra már a harmadik megoldást kellett volna leírni. Itt a 70 vagy afölötti százalék volt a cél és szerintem ezt is teljesítettem. Még hátra van egy tesi emelt szóbeli, ahol a 90% a cél."

Szalai Márk Gábor:

"Hát más volt, mint ahogy elképzeltem, arra számítottam, hogy családias hangulatban fog zajlani az egész, ehelyett (a kialakult helyzet miatt) nagyon monoton és feszült hangulatúra sikeredett. Számomra sokkal nehezebb volt felkészülni egyedül az érettségire, nyílván a tanáraink a helyzethez mérten próbáltak minél jobban felkészíteni minket. Ezért nekünk az érettségi előtti héten intenzív óráink voltak reggel 9-től délután 4-ig. Nálunk minden a "szabályok" szerint zajlott 10-en voltunk max egy terembe, egyszerre csak 1 ember állhatott fel és mozoghatott, furcsa volt így érettségizni. Ettől függetlenül jól sikerült az érettségi, talán a töri lett kicsit gyengébb a többihez képest. Nekem még hátra van a spanyol és az emelt testnevelés. A Testnevelési Egyetem sport és rekreáció szervezés valamint edzői szakára jelentkeztem."

Tóth-Gili Tamás:

"Ez az idei év eléggé sajátos körülményeket teremtett az élet összes színterén, ehhez az elején nehéz volt alkalmazkodni, de aztán ennek a helyzetnek is meg lehetett találni a pozitívumait. Sok időm volt otthon tanulni , és felkészült, modern iskolámnak hála, társaimmal könnyen tudtunk gyakorolni az érettségire. Személy szerint a humán tárgyak követelményeit nem találtam különösen nehéznek. Idén ugyebár kötelező volt egy emelt vizsgát tenni, én az angolt választottam amiben már voltak komolyabb kihívások, de remélem azért többségüket sikeresen abszolváltam. Most pár hét szünet következik és aztán belevágunk a testnevelés érettségi szóbeli részébe."

Vékony Ákos:

"Első nap a magyarral kellet megbirkózni, nem igazán az erősségem, de azért a 4-es meg van bőven. Aztán nekem az emelt matematika következett, ami meglepetésemre nagyon jó lett és úgy érzem akar 70% fölé is mehet az eredmény. Aztán jött a töri, ott olyan 4-es, 5-ös körül mozoghatott a teljesítményem, azt sajnos nem nagyon tudom megítélni. Végül pedig jött az angol, ami elég könnyen ment mivel régen kéttannyelvűbe jártam. BGE-n pénzügy-számvitelre jelentkeztem és mivel úgy érzem jól ment, szerintem az államira is sikerülhet bekerülnöm."

Gratulálunk fiúk, sok sikert kívánunk a továbbiakban! Hajrá KSI! 💛💙

KSI SE Vízilabda Szakosztály weboldala

Vízilabdázás Jövőjéért Alapítvány
Adószám: 18006290-1-42
Bankszámlaszám: 11713005-20065025

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Tudomásul vettem