image1 image2 image3 image4 image5 image6
logoleft
logoright

Hihetetlen győzelem, 9-3-as utolsó negyed

Hihetetlen mérkőzésen 2004-es kettes csapatunk végig nagy hátrányban játszott a Dunakanyar ellen. Egyszer vezettünk csak a legvégén 13 másodperccel a vége előtt. Többször is ötgólos hátrányban voltunk, de az utolsókig küzdve 17-16-os győzelmet arattunk.

 

Borzalmas kezdéssel nagy hátrányba kerültünk, de egy percre sem adtuk fel. A mérkőzés négy negyedig tart, így mentünk előre. Vezetést szereztek, de egyből sikerült egyenlítenünk. Ezután pár percig nem esett gól. A negyed utolsó percében három gólt is kaptunk, az egyiket egész pályáról, így 4-1-es hátrányba kerültünk.

A második negyed eleje az emberelőnyök perceivel kezdődött, ahol minden támadásban gól született, így mentünk el 6-3-ig. Ezzel úgy tűnt kezdünk felébredni és belerázódni a meccsbe, jött is a gólunk, amivel már csak két gól volt a hátrány. Ezután sajnos háromszor is a Dunakanyar szerzett gólt, így öt góllal 9-4-re vezettek már. Még egy előnyt játszattunk a negyed végén, amit belőttünk, így a felénél 9-5 volt az eredmény.

A harmadik negyedben végig, ahogy próbáltunk feljönni mindig ötgólos különbségre állította az eredményt ellenfelünk. A negyedet 4-3-ra nyerte meg a Dunakanyar, így 12-8-ra vezettek az utolsó negyed előtt.

Nem volt lehetőségünk az eredménnyel foglalkozni, támadni kellett és menni előre. Másfél perc kellett az első gólra, amivel 13-9-re módosítottuk az eredményt. Újra gólt szerzett ellenfelünk. Már öt percen belül voltunk, az idő nem nekünk kedvezett, de nem foglalkoztunk vele csak mentünk, támadtunk. Jól is alakultak a dolgok, három gólt szereztünk zsinórban, így már csak két góllal vezettek 14-12-re. Sajnos a negyedik gólunk nem jött és ellenfelünk szerezte a következőt. Az idő csak telt és 2:15-el a vége előtt még egy gólt szereztek, így 16-13 volt az eredmény. Mindenki azt hitte, hogy vége a mérkőzésnek és már nincs esély a fordításra, de csapatunk az utolsó másodpercig küzdött. Jött is a gólunk, aztán egy emberelőny, amit megint csak sikerült belőni, ezzel már csak egy gól volt a különbség. Büntetőt harcoltunk ki és be is lőttük, ezzel 46 másodperccel a vége előtt már 16-16-os döntetlen volt az eredmény.

A Dunakanyar időt kért, vártuk ellenfelünket. Labdát kellett szerezni és sikerült is. Megindultunk támadni, most kellett nyugodtnak maradni. Felálltunk támadni, centerünk Talpag Benedek, aki az egyenlítő gólt is lőtte, beállt centerbe. Sikerült bejátszanunk a labdát, érte nyúlt és egy óriási akciógóllal megszerezte a győztes gólt. Ezzel a góllal 17-16-os győzelmet arattunk, az utolsó negyedet 9-3-ra nyertük meg.

A csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:
"A rossz kezdés ellenére és hogy végig 4-5 gólos hátrányban játszottunk, végig csapatként küzdöttünk és mindenáron nyerni akartunk. Ötgólos hátrányból felállni, két perc alatt négy gólt lőni és fordítani óriási dolog. Minden játékos kivette részét a győzelemből, sajnos az egyik centerem kiállították az elején cserével, így egy centerrel kellett végig játszani a mérkőzést. Talpag Beni ellensúlyozta ezt, végig remekül centerezett és a végén az egyenlítő és a győztes gólt is ő szerezte. Gratulálok neki és az egész csapatnak! Nagyon örülök ennek a győzelemnek, ezzel egy lépést tettünk, hogy megnyerjük az alsóházat. Egy mérkőzés vár még ránk a FTC ellen. Készülünk, hogy elérjük a kitűzött célt."

A mérkőzés jegyzőkönyve.

KSI SE Vízilabda Szakosztály weboldala

Vízilabdázás Jövőjéért Alapítvány
Adószám: 18006290-1-42
Bankszámlaszám: 11713005-20065025

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Tudomásul vettem